sport -támogatott sportolóink

2022-ben támogatott sportolónk- Máthé Gábor teniszező bemutatása

Máthé Gábor 1985-ben született, hallássérüléssel. Édesapja és bátyja hatására kezdte el a sportot, és 8 éves kora óta teniszezik aktívan. 2004 óta első osztályú teniszező, 10 éves korától folyamatosan vesz részt versenyeken, 2000 óta pedig hallássérült világversenyeken is rendszeres induló. Számos jelentős helyezést ért el, és kiváló érmeket kapott. Legutóbb idén tavasszal, a Brazíliában rendezett Siketlimpián szerzett ezüstérmet az elmúlt évek siketlimpiai arany- és bronzérme mellé, de szerepelt még Siket Tenisz EB-ken ezüst- és aranyérmmel, részt vett Tenisz Siket Világkupákon – ahol egyéniben ezüsttel, párosban pedig arannyal zárt; valamint a Brit Siket Nyílt Bajnokságon, ahol egyéniben és párosban is aranyat hozott haza.

A következő években tervei között szerepel a görögországi VB-n és a tokiói Siketlimpián való részvétel. A versenyekre Temesvári Andrea Roland Garros páros bajnok teniszezőnő edzői segítségével készül.

A sportolás szeretete egész életében jelen van: a versenyzés mellett megszerezte a tenisz szakedzői végzettséget, valamint a főiskolán elvégezte a sportszervezői szakot. A versenyzés mellett gyerekeknek tart edzéseket. Céljai között szerepel, hogy siket és sérült gyerekekkel is foglalkozhasson, megszerettesse velük a sportot, az egészséges életmódot.

2021 óta tagja a Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékkal Élő Teniszezők (FÉT) Bizottságának, 2022-ben pedig a Magyar Paralimpia Sportolói Bizottságnak is.