Zamárdi- Vizek háza

Különleges élménykomplexum létrejöttében vehettünk részt: a közelmúltban Zamárdiban átadásra került a Vizek Háza központ, melynek kültéri berendezéseit (a játékokat, vizes eszközöket, maketteket és utcabútorokat) a Játéknap Kft. tervezte, gyártotta és kivitelezte.

A munka szerteágazó és különösen egyedi volt: a vizes műtárgyakat a gondos tervezés után üzemünkben különböző korosztályokkal teszteltük próbamedencékben, vizsgáltuk a vízemelő csavarokat, vízkerekeket, kipróbáltuk a zsiliprendszerek és tálcák működését, lejtéseit. 22 fajta vizes műtárgy és több installációs elem lett a medencékbe beépítve.

A helyszíni szerelés, és a medencegépészet kialakítása után következett az eszközök szállítása és a helyszíni beemelés daruval. Mindezek rendkívüli odafigyelést és pontos koordinációt követeltek meg mindenkitől.

A játszótéri elemek telepítése ezután következett. A játszótéren egy vitorlás rugós játékot, madaras fészekhintát, víz alatti kaland mászókát, és egy edukációs panelsort alakítottunk ki.

Elhelyezésre került továbbá egy Balaton-makettasztal, melyen a tó érdekességei jelennek meg: a különböző halfajok, levendulamezők, a komp-, vitorlás- és vonatútvonalak, a Balaton-felvidék várai stb.

Kicsit elkülönülve a pihenő övezetben, a padok és egyéb hangulatos ülőalkalmatosságok- kacsalábak, békalencsés ülőkék- mellett a város egyik nevezetessége, a Siófok-Víztorony méretarányos makettje emelkedik.

A Vízmű e látogatók számára újonnan megnyílt területe igazán egyedi élményparkká vált az újításokkal. A tematikus elemek egyaránt ötvözik a balatoni hangulatot és hangsúlyozzák a víz fontosságát, bemutatván annak tulajdonságait, erejét, használhatóságát. Szórakoztat, pihentet és feltölt élménnyel minden látogatót.